tisdag 20 maj 2014

Vantalängan



























Hej Skogsrå och vättar!

Eftersom träffarna Ven och Vantalängan kommer tätt inpå varandra och vi tänker att det kanske krävs lite förberedelser för övernattningen i stugan kommer denna info nu.

Vantalängan där vi tänkt att övernatta ligger i en vacker lövskog i närheten av Hallamölla och är en del av Christinehofs strövområde. Det är ett gammalt torp som numera används som vindskydd. Där finns ett långbord sch en eldstad inne i huset och två grillplatser utanför. parkering finns c:a 100 meter från huset. Sist vi var där fanns en himla massa ved, inte uppsågad utan som stockar, så om någon har bra vedhuggningsverktyg så ta med. Förhoppningsvis finns det kvar lite av det, annars får vi åka och fixa ved i närheten. Inne i huset finns sovplatser för c:a 12-14 personer, två plan med plywoodgolv. Man måste bädda med liggunderlag, sovsäckar och kuddar. Eftersom inte riktigt alla får plats inne i huset är det bra om alla som har kan ta med tält så kan man slå upp ett litet tältläger utanför.

Det går inte att boka huset, först till kvarn gäller…därför tänkte vi sova i brösarp natten innan och ställa klockan på typ fem för att säkra tillgången till huset men om det skulle vara så att det redan är taget så får vi ha en reservplan. Vi pratar mer om det på lördag. Kanske tält i Peters föräldrars trädgård ;) Eller vandrarhem i Haväng om man vill ha det riktigt bekvämt.

Vi kommer alltså att vara där så tidigt vi kan och vill såklart gärna ha sällskap av er så fort som möjligt så ni kan väl bara komma när det passar och när ni kommer väg. Om alla siktar på att vara framme vid 10-11 tiden blir det lagom för en stunds lek i skogen och sedan lunch-korvgrillning Vi ordnar middagen på kvällen. Dricka och frukost tas med av var och en liksom tallrikar, bestick och glas och annat som kan behövas, fleecefiltar, myggmedel, varma kläder och lägereldsgitarr.
Om ni dricker Åsens lantmjölk får ni gärna spara på mjölkpaketen och ta med, det blir perfekta campinglampor med lite glowsticks. Värmeljus går att tända inne i hust men det är bra om vi har lite glasburkar etc att ställa dem i så att vi inte fjuttar på huset. Vi ska tänka ut lite aktiviteter för eftermiddagen och dagen efter. En vandring till hallamölla en av dagarna känns som ett måste.


Alltså, tag med:
Tält
Sovsäck
Liggunderlag
Kudde
Varma kläder
Regnkläder
Badkläder
Ficklampor
Dricka
Snacks
Frukost
Tallrikar
Bestick
Glas
Värmeljus
Glasburkar
Tomma Åsens lantmjölk-paket eller liknande
Allt annat som jag glömt men som är bra att ha när man campar.

Vatten finns i en pump vid huset men det måste kokas innan man kan dricka det så det kanske är bra att ha varsin dunk med.

Här är mer information om platsen.
http://www.skaneleden.se/leden/sl-4-osterlenleden/7-vantalangan-verkasjon/

och en karta:
http://www.lansstyrelsen.se/skane/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/simrishamn/verkean/Vandringsleder_Verkean_web.pdf

Nedan är lite bilder; huset, grillplatsen, sovloftets trappa och nedervåning, matplatsen uppifrån loftet och sist övervåningen. Spartanskt men fint. Och säkert magiskt i juninatten med skogens ljud bakom träväggen..













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar