onsdag 8 april 2015

Vantalängan 11:e april
















Nytt försök!

På lördag smäller det!
Vantalängan där vi tänkt att övernatta ligger i en vacker lövskog i närheten av Hallamölla och är en del av Christinehofs strövområde. Det är ett gammalt torp som numera används som vindskydd. Där finns ett långbord sch en eldstad inne i huset och två grillplatser utanför. parkering finns c:a 100 meter från huset. Sist vi var där fanns en himla massa ved, inte uppsågad utan som stockar, så om någon har bra vedhuggningsverktyg så ta med. Vi kan också ta med den ved vi har hemma ifall det inte finns kvar. Inne i huset finns sovplatser för c:a 15-20 personer, två plan med plywoodgolv. Man måste bädda med liggunderlag, sovsäckar och kuddar. Ta också med ordentliga underställ att sova i, det kan nog bli lite kallt på natten. Om ni har varma sovsäckar så är det säkert bra men det är trots allt nästan inomhus och det går att elda inne i huset, plus att vi är några stycken som värmer upp, jag tror inte det behövs värsting-sorten.

Det går inte att boka huset, först till kvarn gäller…därför tänkte vi sova i brösarp natten innan och vara där tidigt för att säkra tillgången till huset men om det skulle vara så att det redan är taget så får vi ha en reservplan. Tält? Eller vandrarhem i Haväng, om man vill ha det bekvämt. Eller också blir det en dagstur.

Vi kommer alltså att vara där så tidigt vi kan och vill såklart gärna ha sällskap av er så fort som möjligt så ni kan väl bara komma när det passar och när ni kommer väg. Om alla siktar på att vara framme vid 10-11 tiden blir det lagom för en stunds lek i skogen och sedan lunch-korvgrillning. Vi ordnar middagen på kvällen. Frukost ordnas av Rosendahls. Dricka tas med av var och en liksom tallrikar, bestick och glas och annat som kan behövas, fleecefiltar, myggmedel, varma kläder och lägereldsgitarr. Vatten i dunkar är bra, så mycket som ni tänker att er familj förbrukar, till kaffekokning, dricka och kanske till att tvätta sig i. Det finns en pump och det rinner en bäck precis intill, så tvätt- och diskvatten kan man ta där, men kärl, typ hinkar eller baljor är nog bra om någon har med.

Om ni dricker Åsens lantmjölk får ni gärna spara på mjölkpaketen och ta med, det blir perfekta campinglampor med lite glowsticks. Värmeljus går att tända inne i hust men det är bra om vi har lite glasburkar etc att ställa dem i så att vi inte fjuttar på huset. Vi ska tänka ut lite aktiviteter för eftermiddagen och dagen efter. En vandring till Hallamölla en av dagarna känns som en bra utflykt.

Tag med:
Sovsäck
Liggunderlag
Kudde
Varma kläder
Regnkläder
(Badkläder)
Ficklampor
Diskmedel
Pulverkaffe/bönor/te
Dricka
Snacks
Tallrikar
Kokkärl
Bestick
Glas/muggar
Värmeljus
Glasburkar
Kikare
Kniv
Tomma Åsens lantmjölk-paket eller liknande plastkärl, om ni har.
....allt annat som jag glömt men som är bra att ha när man campar, ni är experterna....


Här är mer information om platsen.
http://www.skaneleden.se/leden/sl-4-osterlenleden/7-vantalangan-verkasjon/

och en karta:
http://www.lansstyrelsen.se/skane/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/simrishamn/verkean/Vandringsleder_Verkean_web.pdf

Nedan är lite bilder; huset, grillplatsen, sovloftets trappa och nedervåning, matplatsen uppifrån loftet och sist övervåningen. Spartanskt men fint, och mysigt när mörkret faller.


Bilder från i våras:










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar