tisdag 2 oktober 2012

KOPPARHATTEN SÖNDAG

Kära naturvänner! Lite enkel planering:
Vi tänker oss att det blir lagom att träffas kl 10.30 på parkeringen framför Naturum/Skäralid. Ligger på vänster sida om väg 13 mellan Röstånga och Ljungbyhed.
Vi tar med stans bästa korvar, bröd, ketchup och senap, kol och tändvätska etc samt en presenning att spänna upp mellan träden om det skulle regna.
Varje sällskap tar med sig ev tilltugg, fika, sallad, dryck, bestick etc som man vill ha med sig.
Ordentliga dojjor behövs.

Kopparhattsrundan är 3.9 km och rundan börjar vid Skärdammen vid naturum Söderåsen. Här ifrån går man in i den djupa sprickdalen som kantas av mäktiga rasbranter och utskjutande klippor. Stigen löper längs med Skärån och här har man goda möjligheter att få se forsärla och strömstare. Dalbottnen ger ett trolskt intryck med sin lummiga grönska, sina gamla och döda träd och sitt porlande vatten. Efter ca 2 km går man upp för dalsidan på ”Offavägen”. Uppe på platån möts man av luftiga bokskogar och fantastiska utsikter, där Kopparhatten är den mest kända. Leden går längs med dalkanten tillbaka till naturum och avslutas med en trappa. Rundan är spångad på fuktiga och steniga ställen och tar ca 1 timme och 45 minuter i normal takt.

Ses på söndag vänner!
/Rosendahls

4 kommentarer:

  1. Förresten, kan Stjernfeldts ta med sig den eminenta "ställningen" med galler så är det bäst. Så får alla korvar plats på samma gång.

    SvaraRadera
  2. Absolut!
    Behövs även eldfatet eller finns anordnad grillplats?

    SvaraRadera
  3. Det finns grillplatser, men vet inte i vilket skick de är. Jag tror vi klarar oss med att använda oss av moder jord.

    SvaraRadera
  4. Ett litet klargörande. Det är HELA rundan som tar ca. 1 tim 45 min plus grill. Och inte bara enkel resa till Kopparhatten så att säga (Anders undrade).

    SvaraRadera